Boeuf Bourguignon



 
Boeuf Bourguignon

Dette trenger du:

1 kilo oksehøyrygg • 4 spiseskje dijon sennep • ½ flaske rødvin gjerne fra

Bourguignon • 200 gram røkt bacon • 2 gulrøtter • 1 løk gjerne boretaneløk

• ½ sellrirot • ¼ potte timian
 

Slik gjør du:

 Kjøttet skjæres i grove stykker pa 5x5 cm. Legg alle ingrediensene i en gryte

og la det sta i kjøleskapet over natten.

La det sta i minimum 2-3 timer. Kok opp og sett hele gryten med lokk inn

i ovnen pa 170 grader C˚ til kjøttet er veldig mørt. Dette tar ca. 2 timer.


Server med sauterte kantareller, syltet gresskar og gresskarpure /gulerotpure.

Smaker også godt med ovnsbakte pastinakker og aioli.

 
Kilde: CC Vest kundeavis oktober 2012


Dette ble søndagsmiddagen. Så enkelt å forberede alt på lørdagen og la alt godgjøre seg i stekeovnen noen timer mens man rydder inn de siste hagemøblene og blomsterpottene. Nå kan vinteren komme. Bon Appetit!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koselig hyttestil fra Slettvoll