Herlig hvit pizza med persimon


På tide å prøve en hvit variant av pizza. Siden pizza er så godt og det finnes så mange varianter ble jeg fristet til å prøve en fra nettstedet www.godt.no. Siden deigen heller ikke trenger heving er jo dette helt perfekt og siden det var Anne Cathrine Gulbrandsen i, Enestaaendemat.no sin favorittpizza for tiden var det bare å teste ut.  Her er oppskriften hennes på den kjempegode pizzaen.


Hvit saus
8 ss  crème fraîche lett
2 ts  rosépepper knust i morter     
salt og nykvernet pepper
3 fedd  hvitløk finhakket     
jarlsberg revet
10 skive(r)  persimon tynne   
blåmuggost    
mynteblader    
akasiehonning

Lynrask pizzabunn 
390 g  hvetemel eller pizzamel tipo 00
1 ts salt
3 dl  vann romtemperert
6 g  gjær fersk

Her er klipp fra oppskriften for fremgangsmåten

1. Ha halvparten av hvetemelet og alt saltet i en bakebolle. Løs opp gjæren i halvparten av vannet og bland sammen med hvetemelet i bakebollen. Tilsett resten av vannet og hvetemelet og elt sammen til deigen slipper bollen greit. Tilsett mer mel om nødvendig og benytt gjerne kjøkkenmaskin hvis du har.

2. Sett ovnen på 250 grader med stekebrettet i. Dryss litt semulemel på benkeplaten og form deigen som en ball. Del emnet i to. Trykk ut deigen med fingrene og håndbaken til du får en rund-ish pizzabunn som er ganske tynn i midten og tykkere langs kanten. Legg bunnen over på et bakepapir og gjør klar toppingen. Gjenta prosessen med det andre deigemnet.

3. Bland sammen crème fraîche, knust rosépepper og hvitløk. Smak til med salt og nykvernet pepper. Smør jevnt utover pizzabunnene og dekk med revet ost. Fordel tynne skiver med persimon og biter med blåmuggost utover pizzaen.

4. Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra bakepapiret med pizzaen over på brettet. Sett midt i ovnen og stek til bunnen er gylden i kantene og osten har smeltet godt. Pizzaen er nytelsesklar etter ca 8-10 minutter i ovnen. Følg med mot slutten av steketiden så pizzaen ikke blir svidd. Topp med friske mynteblader og ringle over litt akasiehonning hvis du vil.

Takk til Anne Cathrine i eneståendemat for en deilig pizza oppskriftKommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

IKEA Hack !