Sliter du med ribba ?





Ho Ho, nå er det jul igjen og julefreden kan senke seg etter handlemas, rydding og vasking.
Juletreet lyser så fint nå på julaften morgen. Det er på tide å gi mitt tips til perfekt ribbe etter å ha slitt med svoren i mange år.




Langtidssteking er det beste om du har tid til det. 80 grader i ca 8 timer så har du en perfekt Ribbe!
Denne svoren har for meg vært et stort problem og har ikke poppet selv etter å ha fulgt på Hellstrøm og Ingrid Espelids sine oppskrifter he he. Nå liker jo jeg helst seig svor men for de andre som er på besøk er det jo fint å ha ordentlig svor.

Etter to-tre dagers salting og pepring, legger du ribben med svoren ned i en panne eller stor form, og legger med en sjalottløk, to hvitløksklyfter (med skall på), en gulerot og litt kyllingbuljong i vannet Du heller vannet opp tilogmed svorkanten. Ikke ta for mye buljong slik at ribben blir for salt. Deretter tar du på folie og lar den dampe tre kvarter på 180 grader (bruk kun over og undervarme).

Når ribben har nådd 80 grader er den stekt ferdig og du skrur ovnene til 275 grader og venter spent på at svoren bare popper fint av seg selv.
Tipset fant jeg her.


GOD JUL!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koselig hyttestil fra Slettvoll