Feirer våren med peoner og oppskriftstips


De lyserosa peonene er det fine er de ikke? Både hagestue, gangen, spisestuebord og stue fikk en dose peoner etter at jeg slo til på 2 for 3 tilbudet på Mester Grønn. På de siste bildet ser du ny vase fra Home & Cottage også. Tror kanskje jeg skal ta en tur til hagesenteret og kjøpe en staude til. De gjør seg jo godt i beddet.

I går lagde jeg noen gode tilbehør til kjøttretten som jeg vil dele. Kanskje noe til din søndagsmiddag i dag.

Stekte tomater
Smelt 1 ss sukker og 1/2 ss smør i pannen og stek en 1/2 sitron til den blir karamellisert. Ta ut sitronen og stek 10 små tomater til de begynner å få farge. Danderes på fat og drysses med litt salt og pepper (gjerne havsalt)

Sopp og rødløk ragu
Fres en ts hvitløk i olje. Ha i  2 rødløk i ringer og ca 200 g skivet sopp, samt litt smør og salt og pepper.  Freses til soppen har fått farge og smører er smeltet. Heller du over ca 1 dl hvitvin. Hakk gjerne litt kruspersille eller urter som du tar i til slutt. La det koke ca 10 minutter.

Sukkererter og bønnesalat
Blad 250 g sukkererter og 250 gram bønnespirer med 15 oliven i 2 ss olivenolje, 1 ts sukker, 1 ss eddik og 1 sitron i fileter. La det marineres i 30 minutter. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Saus gorgonzolakrem
Varm opp 1 dl fløte, 3 dl creme fraiche og 1 ss soyasaus. La det koke i fem minutter før du har i gorgonzola etter smak, deretter fortsetter du kokingen til det tykner. Til slutt tar du i 2 ss parmesanost.
***

Da er det hagejobbing neste.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Putekasse i tre