Vellykket blåskjell oppskrift

Vi har blitt litt glade i blåskjell som helgemat. Nå var det påtide å finne på en ny vri og jeg hadde sett en oppskrift med blåskjell, men tror du jeg fant den igjen. Jeg satt derfor sammen en egen oppskrift som jeg gjerne vil dele. Den ble god!

Tomatiserte blåskjell med koriander

1 nett blåskjell
 
1 gulerot
1 bunt vårløk
1 boks tomater
2 hvitløk
2 sjalottløk
1/3 chilli
Fersk korianer, basilikum og timian
Fond, skalldyr og fisk
Hvitvin ca 2 dl
 
 
Krydder
Litt salt
Litt pepper
Litt sukker
Santa Maria Chilli Explosion  krydder
Santa Maria  Pasta Rossa krydder
 
Ta boksen med tomater i en bolle, tilsette oppkuttet vårløk, chilli og en hvitløk. Tilsett gulerøttene og ta i litt salt, pepper, sukker og Santa Maria krydder; Chilli Explosion og Pasta Rossa etter smak. Ta i ca en teskje fond av skalldyr og en teskje av fisk. Deretter tar du i rikelig med Koriander og deretter litt basilikum og timian.
 
Imens kan du varme god olivenolje i en gryte og legge i sjalottløken,  med 1 hvitløk og varme det slik at det blir blankt. Deretter tar du i ”tomatsausen” og lar det surre i i ca tre minutter,
 
Hell i hvitvinen, og deretter blåskjellen og la det trekke 3-5 minutter avhengig av hvordan du liker de.
 
Serveres med god majones, aioli og pommes frites.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koselig hyttestil fra Slettvoll