Reinsdyr med potet og pæretårn



Vil dele denne fine oppskriften fra Matprat med dere. Du finner oppskriften her http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/reinsdyrfilet-med-paere-potet-og-sopp/ eller nedenfor.

Ingredienser
  • 800 gytrefilet av reinsdyr ,eventuelt indrefilet
  • 1 tssalt
  • ½ tspepper
  • 2 ssmargarin eller olje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk salvie
Potet- og pæretårn:
  • 4 stkpotet
  • 4 stkpære
  • 1 sssmør
  • ¼ tspepper
  • ½ tssalt

    Saus:
  • 1 stksjalottløk
  • 1 sssmør
  • 2 dlrødvin
  • 1 posesjysaus
Grønnsaker:
  • 100 gfrisk spinat
  • 100 gsopp
  • 6 stksjalottløk
  • ½ tssalt
  • ¼ tspepper
  • 1 sssmør

Slik gjør du

1. Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.

2. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.

3. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.

4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt).

Saus:
1. Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.

2. Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.

Grønnsaker:
1. Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.

2. Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.

3. Rens soppen og skjær den i store skiver.

4. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koselig hyttestil fra Slettvoll